Romano: Van de Beek verruilt Manchester United voor Girona

'Here we go: Van de Beek vertrekt bij Man United en wordt herenigd met Blind'

10 juli om 09:34

Donny van de Beek verruilt Manchester United definitief voor Girona, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano. Beide clubs hebben een akkoord bereikt over een transfer van de middenvelder, die niet wist te slagen in Manchester.

Volgens Romano betaalt Girona een vast bedrag van 500.000 euro voor de diensten van Van de Beek. Door makkelijk te behalen bonussen kan dit bedrag oplopen naar vier à vijf miljoen euro en in totaal zouden The Red Devils vijftien miljoen euro kunnen verdienen aan de Nederlander, mits alle bonussen worden gehaald.

Bij Girona gaat Van de Beek zijn handtekening zetten onder een contract tot de zomer van 2028. United heeft een doorverkooppercentage bedongen in de deal. In Manchester lag de negentienvoudig Oranje-international nog vast tot medio 2025.

Met zijn aanstaande avontuur in Spanje kan Van de Beek definitief een streep zetten door zijn mislukte periode in Engeland. De voorbije seizoenen werd de 27-jarige middenvelder verhuurd aan Everton en Eintracht Frankfurt, waar hij ook geen vaste basisplaats wist te veroveren. In de zomer van 2020 werd Van de Beek door United voor een kleine veertig miljoen euro overgenomen van Ajax.

In Spanje wordt Van de Beek herenigd met een oude bekende: Daley Blind. Sinds vorige zomer staat de verdediger onder contract bij de Catalaanse club, die vorig seizoen als derde eindigde in de Spaanse competitie. Met Girona gaan Van de Beek en Blind volgend seizoen de Champions League in.