Van der Vaart deelt anekdote over Youri Mulder en Oranje

Van der Vaart deelt Oranje-anekdote: 'Mijn vader kon hem wel vermoorden'

10 juli om 16:17
Laatste update: 10 juli om 17:45

Rafael van der Vaart heeft een anekdote gedeeld over Youri Mulder. Toen hij nog speler van het Nederlands elftal was, leverde Mulder kritiek op Van der Vaart. De oud-spits werd daardoor op het matje geroepen door Van der Vaart senior.

Bij de vroege online voorbeschouwing van de NOS op het duel tussen Nederland en Engeland in de halve finale van het EK, krijgt Van der Vaart de vraag of een speler van Oranje wel eens contact met hem heeft gezocht naar aanleiding van zijn opmerkingen als analist. "Nee, maar ik heb misschien wel een mooi verhaal om te vertellen", begint de oud-middenvelder.

"In 2012 zat ik bij Oranje op de bank en viel ik elke keer goed in. Ik kreeg van Youri Mulder alleen elke keer de schuld van dat het middenveld uit elkaar viel als ik inviel. Mijn vader kon hem wel vermoorden. Ze kwamen elkaar toen tegen bij de gate op het vliegveld. Mijn vader heeft hem toen eventjes apart genomen."

Jaren later zagen Van der Vaart senior en Mulder elkaar weer. "Ik nam mijn vader een keer mee naar Rondo en hij ziet Youri daar ook zitten. Mijn vader maakte toen hetzelfde gebaar als toen naar hem. Youri wist nog precies wat er gebeurd was. Ze hebben er toen om gelachen en elkaar omhelsd. Voor familie is het natuurlijk ook klote. Ik heb zelf nog niet zoiets meegemaakt als analist."

MATCHDAY! Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine vanuit Dortmund: