Juventus presenteert Thuram

Daadkrachtig Juventus betaalt miljoenen en presenteert Frans international

10 juli om 18:02
Laatste update: 10 juli om 18:07

Juventus heeft Khephren Thuram gepresenteerd als nieuwste aanwinst. De middenvelder komt over van OGC Nice en heeft in Turijn zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2029. 

De transfer van Thuram naar Juventus kondigde zich al een tijdje aan, maar is nu officieel. De Italiaanse topclub betaalt naar verluidt een bedrag van twintig miljoen euro voor de geboren Italiaan, die uitkomt voor het Franse nationale elftal. 

Die transfersom kan nog oplopen tot 25 miljoen euro. De 23-jarige Thuram speelde in totaal 167 officiële wedstrijden voor Nice. Daarin maakte hij negen doelpunten, en gaf hij twaalf assists. In zijn periode als spelers van Nice debuteerde de zoon van Lilian Thuram en broer van Marcus Thuram (Internazionale) ook voor Les Bleus. Dat was op 24 maart, tegen het Nederlands elftal (4-0 zege Frankrijk). 

Juventus versterkte zich eerder deze zomer al met Douglas Luiz, die op zijn beurt overkwam van Aston Villa. Mogelijk wordt Teun Koopmeiners de derde aanwinst voor De Oude Dame. Zijn naam zingt al geruime tijd rond bij de club.

MATCHDAY! Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine vanuit Dortmund: