'Oranje niet met dezelfde basiself: Malen voor Bergwijn'

'Oranje niet met dezelfde basiself: Koeman kiest voor andere rechtsbuiten'

10 juli om 19:18
Laatste update: 10 juli om 19:21

De verwachting is dat Oranje met een andere rechtsbuiten begint aan de halve finale tegen Engeland. Niet Steven Bergwijn, maar Donyell Malen staat om 21.00 uur waarschijnlijk aan de aftrap, aldus Voetbal International.

Rond 19.30 uur wordt de opstelling van Oranje bekend, maar het laatste nieuws is dat Malen 'waarschijnlijk' in de basis staat. Bondscoach Ronald Koeman zou daarmee een andere weg bewandelen dan tegen Roemenië (3-0) en Turkije (2-1), toen Bergwijn mocht beginnen.

Malen, aanvaller van Borussia Dortmund, krijgt derhalve de kans om een 'thuiswedstrijd' te spelen. Hij kreeg dit EK alleen tegen Oostenrijk (2-3 verlies) ook een basisplaats van Koeman. In de achtste finale tegen Roemenië scoorde hij twee keer als invaller.

Koeman had tegen Engeland ook kunnen kiezen voor Xavi Simons en Jeremie Frimpong, die mochten starten tegen respectievelijk Polen en Frankrijk. De kans is groot dat Koeman verder voor de gebruikelijke namen kiest. Memphis Depay behoudt zijn basisplaats, net als Nathan Aké. Wout Weghorst en Micky van de Ven zijn daardoor bankzitters.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)