'Verhalen dat Bijlow hoe dan ook vertrekt bij Feyenoord'

'Verhalen in De Kuip dat Bijlow hoe dan ook nog vertrekt bij Feyenoord'

10 juli om 19:56

Timon Wellenreuther speelde serieus met de gedachten om te vertrekken bij Feyenoord, maar een 'fors verbeterde verbintenis én perspectief op speeltijd' hielden hem uiteindelijk toch in De Kuip. Dat vermoedt het Algemeen Dagblad, dat een vertrek van Justin Bijlow zeker niet uitsluit.

Wellenreuther maakte de afgelopen twee seizoenen indruk als stand-in van Justin Bijlow. De voorbije maanden liet de 28-jarige Duitser meermaals weten dat hij niet langer tweede viool wilde spelen bij Feyenoord. Ook Joop Hiele, oud-keeper van de Rotterdammers, denkt dat hem toezeggingen zijn gedaan. "Het wordt heel interessant wat er nu gaat gebeuren, ja. Ik kan me namelijk niet aan de indruk onttrekken dat er afspraken zijn gemaakt met Wellenreuther."

"Een speler die herhaaldelijk heeft geroepen geen tweede keeper meer te willen zijn, zal toch bepaalde garanties hebben gekregen", gaat Hiele verder in het AD. "En zo raar zou dit ook niet zijn. Want, heel eerlijk: Bijlow heeft de laatste tijd niet meer het niveau gehaald dat hij in potentie kan halen. Wellenreuther op zijn beurt juist wél. Die zit echt op de top van zijn kunnen."

'Lamprou is gezegd dat Bijlow hoe dan ook vertrekt'

Het AD komt met nog meer informatie. 'In de Kuip gaan de verhalen dat tegen Kostas Lamprou gezegd is, dat Bijlow voor de officiële start van het seizoen hoe dan ook nog gaat vertrekken bij Feyenoord. En dat de ervaren Griek, vorig seizoen derde keeper en nu zonder contract, om die reden mogelijk alsnog kan aanblijven', schrijft de krant. Waar Bijlow een jaar geleden nog belangstelling genoot van Manchester United, is er ook nu vanuit diverse competities interesse. Het lijkt - na zijn laatste blessureleed - echter onwaarschijnlijk dat clubs diep in de buidel willen tasten.

Ronald Waterreus vindt het geen probleem als Bijlow uiteindelijk geen transfer maakt. De Limburger snapt de commotie niet zo. "Een topclub heeft twee goede keepers nodig. En Bijlow en Wellenreuther zíjn twee goede keepers. Ze ontlopen elkaar niets." Hij denkt wel dat Wellenreuther een streepje voor zal hebben bij de start van het nieuwe seizoen, om praktische redenen. Bijlow ontbreekt de komende weken nog vanwege zijn deelname aan het EK met Oranje.

"Het kan zomaar dat Priske dan tot de conclusie is gekomen dat Wellenreuther gewoon een uitstekende doelman is. Als hij tijdens de oefenduels zijn niveau van de afgelopen twee seizoenen haalt, is de keuze niet zo moeilijk. Dan heeft Wellenreuther duidelijk een streepje voor op Bijlow", besluit Waterreus.