Van Hooijdonk de favoriet tegen Oranje

Van Hooijdonk vindt 'gehandicapt' Oranje underdog: 'Engeland wel echt de favoriet'

10 juli om 20:17

Pierre van Hooijdonk vindt dat niet Oranje, maar Engeland de favoriet is om de EK-finale te bereiken. Ook Rafael van der Vaart sluit zich daarbij aan. 

"Als ik heel eerlijk ben, is Engeland echt wel de favoriet", begint Van Hooijdonk bij de NOS. "Wij hebben een prima elftal, wat best gehandicapt is door het ontbreken van De Jong (Frenkie, red.) en Koopmeiners (Teun, red.)."

Ondanks dat, ziet Van Hooijdonk wel kansen. "Wij zijn wel in staat om een beter land te laten struiken, maar die Engelsen hebben echt wel een selectie staan waarvan je denkt: jeetje, jullie hebben zo slecht gespeeld eigenlijk, tot en met deze wedstrijd. Het zal er toch wel een keer uitkomen? We hopen alleen niet dat dat vanavond gaat gebeuren."

"Eens ja", vult Van der Vaart aan. "Maar ik denk niet dat je bang hoeft te zijn. Het enige is dat zij individueel gewoon meer in huis hebben. Het kan er ook in één keer zijn, ze spelen allemaal bij topploegen. Ze zijn gewend om dit soort wedstrijden te spelen. Wij ook wel, maar zijn daarin toch wel wat minder denk ik."

MATCHDAY! Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine vanuit Dortmund: