Van der Vaart vindt Malen ideale aanvaller om Engeland te bespelen

Van der Vaart verwacht veel van Oranje-nieuwkomer: 'Dé ideale man tegen Engeland'

10 juli om 20:23

Rafael van der Vaart is erg blij dat Ronald Koeman voor Donyell Malen heeft gekozen in de basiself van Oranje. Het is bekend dat de analist fan is van de aanvaller, maar hij vindt hem ook een ideale speler om tegen Engeland te opereren.

"Dat is een logische keuze. Het verbaasde me al een beetje dat hij geen minuten maakte tegen Turkije", luidt de duidelijke conclusie van Van der Vaart over Malen. Zijn snelheid is volgens de analist ook een belangrijk voordeel voor Oranje. "Als je er tegen Roemenië inkomt, je maakt er twee en je bent heel gevaarlijk… Engeland gaat ook heel veel komen, dus dan is Malen de ideale speler, zeker op de counter."

Malen is ook de enige speler die vanuit de basis in zijn eigen stadion begint. Volgens Van der Vaart is dat een fors voordeel voor de rechtsbuiten van Oranje. "Dat helpt echt, dat vind ik wel. Ik vond het altijd lekker als ik in mijn eigen stadion moest spelen. Alles ken je. De kleedkamer, het gras, de tribunes, de looplijnen zelfs. Ik verwacht er wel heel veel van."