Kraay zucht om Engelse ploeg:

Kraay: 'Engeland heeft Rice aan de bal, Schouten is vijf keer beter'

10 juli om 21:02
Laatste update: 10 juli om 21:16

Hans Kraay vindt het spel van Engeland op het EK tenenkrommend, maar hij houdt zijn hart vast voor de ontmoeting met Oranje in de halve finale. De ESPN-analist vreest dat het in Dortmund een keer wel op zijn plek valt bij The Three Lions.

"Hoe zit ik erbij? We hebben Engeland zien hangen, zien wurgen en stilstaand voetbal zien spelen. En dat verontrust mij een beetje... Dat ze vanavond misschien wel een keer iets eerder Bellingham en Foden aan de bal brengen en iets meer Kane aanspelen rond de zestien. Daar ben ik een beetje bang voor", zegt Kraay bij ESPN.

Tot dusver deed het behoudende voetbal van de Engelsen hem denken aan het spel van de Franse ploeg. "Ik denk dat Deschamps en Southgate over een dag of acht samen op vakantie gaan", aldus Kraay. Daar gaat presentator Jan Joost van Gangelen gretig op in. "Ik denk dat hun vrouwen er dan met de plaatselijke strandverkoper vandoor gaan, op zoek naar avontuur."

Kraay kan erom lachen. "Ik vind gewoon als je Foden, Bellingham, Kane en Saka hebt, dat je ongelooflijk op de helft van de tegenstander al die goede mensen aan de bal moet krijgen. Dan gaan ze doelpunten maken, dan zoeken ze elkaar. Maar we zien daar bij Engeland Declan Rice aan de bal", verzucht de verslaggever. "Jerdy Schouten is vijf keer beter."