Complimenten van Dumfries: 'Nederland was één'

Dumfries na uitschakeling: "Moeilijk, ik neem daar verantwoordelijkheid voor"

10 juli om 23:26

Denzel Dumfries is aangeslagen door de uitschakeling van het Nederlands elftal op het EK. Tegelijk heeft de rechtsback ook al oog voor het bredere plaatje na de nederlaag tegen Engeland (1-2).

"Een zure uitschakeling, in de 91ste minuut schieten ze hem binnen. Je voelde dat we sterker waren en werden, als de verlenging zou komen. Dan is het extra zuur dat hij zo laat valt", begint Dumfries bij de NOS.

Volgens de vleugelverdediger hadden de Oranje-spelers zelf ook het gevoel dat ze de overhand hadden na rust. "Dat gevoel was er. We loerden op een kans. Je voelde dat we er sterker in kwamen. Dan is het echt zuur dat je uitgeschakeld wordt."

Dumfries vertolkte in de eerste helft een hoofdrol. Hij kreeg een strafschop tegen, kopte op de lat en haalde een schot van Phil Foden van de lijn. "Een rollercoaster. Het was moeilijk. Bij dat penaltymoment viel de bal er net tussen en ik wilde het schot blokken, waardoor ik hem net raak. Er is contact, dus op dat moment weet je dat hij hem kan geven. Flink balen. Ik neem daar de verantwoordelijkheid voor. Je doet het niet expres, maar het was in een split second."

Dumfries bedankt de Oranje-fans na de uitschakeling. "We voelden de steun. Dat is geweldig. Ook een compliment naar het team. We zijn tot de halve finales gekomen en hebben gestreden. Ook al zat je voor de buitenwereld aan de gelukkige kant van het schema, maar je moet het nog wel doen. We hebben het laten leven, dat zag je aan het aantal fans. Ze gingen met ons mee. Het voelde als een eenheid."

"Die lijn willen we graag doortrekken", vervolgt Dumfries. "Het is nu een zware dag voor ons. We hebben gestreden voor elke centimeter en hebben er alles aan gedaan. Het voelde alsof Nederland en het Nederlands elftal samen één waren. Dat is een compliment naar de ploeg, naar de fans en naar Nederland."