Chiellini: 'De Vrij had goal kunnen vermijden'

Chiellini: 'De Vrij had goal kunnen vermijden, enige dat hij niet mocht doen...'

11 juli om 10:50

Stefan de Vrij had de winnende goal van Ollie Watkins kunnen voorkomen. Dat stelt voormalig topverdediger Giorgio Chiellini na de nederlaag van Oranje tegen Engeland in de halve finale van het EK.

Watkins was De Vrij bij het ingaan van de blessuretijd de baas, waarna de spits voor de 2-1 tekende. "Het zijn kleine details die het verschil maken", oordeelt Chiellini bij Sky Sport Italia. "De loopactie van Watkins is goed, maar hij wordt naar de hoek gestuurd. Het is geen gevaarlijk moment. Het enige dat de verdediger niet mag doen, is zich door de benen laten spelen..."

"De aanvaller vindt het een prachtig doelpunt, maar het was gemakkelijk te vermijden", gaat Chiellini verder. "Ik heb medelijden met De Vrij, want hij is een geweldige verdediger. Maar wedstrijden winnen of verliezen, het winnen van prijzen of niet, is een kwestie van details."

Chiellini leidde Italië drie jaar geleden naar de Europese titel op Wembley. De 117-voudig international veroverde verder onder meer negen Serie A-titels met Juventus. In januari zette hij een punt achter zijn carrière, na een korte periode bij Los Angeles FC.