'Verenigde Staten wil Klopp als bondscoach'

Update: 'Klopp wijst Amerikaanse bond af en herhaalt eerdere uitspraken'

11 juli om 18:07
Laatste update: 11 juli om 18:07

De Verenigde Staten zien Jürgen Klopp als topkandidaat om de nieuwe bondscoach te worden. Dat meldt The Independent. De Amerikanen namen deze week afscheid van Gregg Berhalter na de uitschakeling in de groepsfase van de Copa América.

De Verenigde Staten willen in 2026 goed voor de dag komen op het WK, dat gedeeltelijk in eigen land wordt gehouden. Klopp wordt als de ideale man gezien om Team USA te gaan leiden. De eerste contacten zijn zelfs al gelegd, schrijft The Independent

Klopp nam deze zomer na negen succesvolle jaren afscheid van Liverpool, waar hij werd opgevolgd door Arne Slot. De 57-jarige Duitser kondigde een pauze aan, omdat zijn 'energie opraakte'. Het is afwachten of een rol als bondscoach hem wel kan verleiden om snel weer in te stappen. 

Berhalter leidde de Verenigde Staten twee jaar geleden naar de achtste finales van het WK in Qatar. Daarin was Oranje te sterk. De Copa América liep deze zomer uit op een teleurstelling. De Amerikanen overleefden een groep met Uruguay, Panama en Bolivia niet. 

Update: Jurgen Klopp heeft vriendelijk bedankt voor de kans om bondscoach te worden van het Amerikaanse nationale elftal. Het eerste contact verliep via tussenpersonen vorige week, maar de Duitser zag het niet zitten. De voorganger van Arne Slot heeft tegenover de bazen van de Amerikaanse bond nog maar eens herhaald dat hij voorlopig afstand neemt van het voetbal. Dat meldt The Athletic.