Maduro is positief bij Ajax: 'Alleen Manchester City zit daar onder'

27 oktober 2023 om 16:35

Hedwiges Maduro hamert in aanloop naar de Eredivisie-topper tegen PSV op de dingen die Ajax wel goed deed tegen Brighton. Volgens de interim-trainer is het belangrijk om het vertrouwen van de spelers op te vijzelen.

Op de persconferentie verdedigde Maduro nogmaals de defensieve speelwijze tegen de Engelsen (2-0). "We weten waar we naartoe moeten, maar ook in welke situatie we zitten. Natuurlijk is het pijlijk. Het is trainen, trainen, trainen, met heel veel nieuwe spelers die moeten wennen aan Ajax. Er is heel veel vertrouwen nodig en dat krijg je alleen door goed resultaat. Dan komt het lef en het vertrouwen terug. Daarom moet je positief zijn en de dingen die we goed hebben gedaan ook laten zien. Want we hebben een paar keer goed opgebouwd tegen Brighton."

Maduro vond Ajax ook verdedigend best aardig voor de dag komen in Brighton. "De onderlinge afstanden waren kleiner en data-technisch kregen we 1,35 expected tegengoals minder, daar zit alleen Manchester City onder. Alleen het aanvallende gedeelte was niet goed genoeg", stelt de interim-trainer, die al aankondigde het tegen PSV weer iets anders te willen doen.

Ziekenboeg
In Eindhoven verwacht Maduro te kunnen beschikken over Steven Bergwijn, die met een blessure uitviel donderdag. "Met Bergwijn is het afwachten, maar het ziet er goed uit. Het ging de goede kant op. Rensch is nog steeds geblesseerd en Mikautadze trainde weer. Gorter en Rulli gaan ook de goede kant op. Voor de rest hebben Forbs en Sosa kleine pijntjes, maar we moeten kijken hoe groot de schade is."