Sneijder was live bij kreungeluiden tijdens EK-loting: 'Serieus blijven'

5 december om 12:55
Laatste update: 5 december om 14:11

Wesley Sneijder assisteerde zaterdag tijdens de EK-loting, die werd verstoord door seksgeluiden. Bij Vandaag Inside wordt de recordinternational van Oranje daar nog even mee in de maling genomen, voordat hij vertelt over het ongemakkelijke moment.

"Dat was best wel gek", begint Sneijder. "Je verwacht het niet, want we waren al even bezig. We gingen naar de laatste pot en toen ging dat geluid opeens af. Bij ons achter de desk was dat geluid heel hard. Bij iedereen stond een speakertje die was verbonden aan je microfoon. Dus ik dacht dat het daar uit kwam. Ik zei nog tegen Blaise Matuidi dat hij de stekker eruit moest trekken, maar het bleek dus dat er een telefoon onder de tafel was geplakt."

"Je moet natuurlijk serieus blijven op zo’n moment", vervolgt Sneijder zijn verhaal. "Gianluigi Buffon en ik kwamen niet meer in beeld, dus wij moesten wel even lachen. Dat zijn leuke dingen", lacht Sneijder, die wel een kanttekening plaatst. "Het is wel gek dat zoiets kan gebeuren. Dat er in de middag gewoon iemand binnen kan lopen en iets onder die tafel kan plakken."

YouTuber Daniel Jarvis zegt verantwoordelijk te zijn voor de kreungeluiden tijdens de live-uitzending. De UEFA heeft reeds een onderzoek gestart.