Slot kritisch: 'Daar gaan we de tweede seizoenshelft keihard mee aan de slag'

21-12-2023 13:52
14

Volgens Arne Slot was het vorig seizoen 'meer noodzakelijk' om lang en intensief te trainen met de selectie van Feyenoord. Op de persconferentie van woensdagavond, na het bekerduel met FC Utrecht (2-1 winst), kreeg de trainer van de Rotterdamse club de vraag of dat deze winter na de bootsen is.

"Vorig jaar was het meer noodzakelijk", aldus Slot. "Toen hadden we veertien of vijftien nieuwe spelers. De eerste seizoenshelft was ons voetbal oké tot goed. Ik vind dat we nu voetballend veel verder zijn dan vorig jaar in de eerste seizoenshelft. Er zijn wel momenten geweest waarop wij eventueel succes hebben weggegeven. Daaraan zullen we keihard moeten werken."

"Wetende dat je in de beker in de knock-outfase uitkomt. In de Europa League weten we ook wie onze tegenstander is (AS Roma, red.)", vervolgt Slot. "Dan kan je niet verslappen als je 2-0 voor staat. Dat moeten we eruit halen en daar gaan we de tweede seizoenshelft keihard mee aan de slag. Die tijd is natuurlijk veel korter. Er hoeft echter veel minder tijd en energie gestoken te worden in hoe we moeten opbouwen en hoe we mensen vrij moeten spelen. Dat zit er nu prima in."