Núñez en Uruguay-teamgenoten vechten met Colombiaanse fans: 'Dit is echt een ramp'

11 juli om 07:05
Laatste update: 11 juli om 07:05

Het is volledig geëscaleerd na de halve finale in de Copa América tussen Uruguay en Colombia. Na het laatste fluitsignaal ging een aantal Uruguayaanse internationals, onder wie ook Liverpool aanvaller Darwin Núñez, op de vuist met Colombiaanse supporters. 

De Colombiaanse fans in kwestie zaten naast het vak met daarin de familieleden van de Uruguayaanse spelers. Dat ging mis, vertelt een woedende José María Giménez in gesprek met pers uit zijn thuisland. "We moesten richting de tribunes om te zorgen voor onze geliefden, voor pasgeboren baby's. Dit is een totale ramp. Er was geen één politieagent voor minimaal een halfuur lang. Een ramp. Dan moeten we opstaan voor onze geliefden. Ik hoop dat ze de volgende keer meer maatregelen nemen zodat dit nooit meer gebeurt."

Op de beelden is te zien hoe er in het Bank of America Stadium in het Amerikaanse Charlotte rake klappen worden uitgedeeld, tot ongeloof van mensen op de tribune. Ook worden er allerlei objecten gegooid, zoals blikjes. Uruguay verloor de wedstrijd overigens met 1-0. Colombia gaat zich zodoende melden in de finale, waarin Argentinië komende maandag de tegenstander is.