Oosting baalt van situatie Brenet: 'Veel mensen zullen het niet verwachten...'

Oosting baalt van situatie Brenet: 'Veel mensen zullen het niet verwachten...'

28 maart - 14:58 Laatste update: 16:45
30

Joseph Oosting baalt enorm van de situatie rondom Joshua Brenet, laat hij weten aan Tubantia. De trainer van FC Twente kan geen beroep meer doen op de rechtsback, nadat de club in bezig is met zijn contractontbinding. Brenet is veroordeeld tot een celstraf en een taakstraf. 

Het vertrek van Brenet is hard aangekomen in de selectie, zo ook bij Oosting. "Heel veel mensen zullen het misschien niet verwachten, maar Joshua (Brenet, red.) is een verbinder", begint Oosting. "Hij was een heel belangrijke jongen in de groep. Een absolute teamplayer die alles en iedereen bij elkaar houdt. Wij hebben allemaal een gevoel bij hem en ik ook."

Oosting baalt als een stekker, maar heeft begrip voor het besluit van FC Twente. "Ik begrijp de club, laat dat helder zijn. In het vervolg van de competitie moet blijken hoe groot de impact is. Ik hoop dat de jongens goed reageren. Feit is dat we nog steeds een hele goede selectie hebben."

Brenet verkeerde de afgelopen wedstrijden in goede vorm. "Joshua is bepalend geweest in onze laatste wedstrijden. Hij maakte weer goals en was goed voor een assist. Met zijn flexibiliteit, loopacties en diepgang kon hij het verschil maken. Die kwaliteiten gaan we dus missen." Alfons Sampsted en Youri Regeer lijken de voornaamste opties om de positie van Brenet op te vullen.