Mooie woorden voor Henderson vanuit Engels kamp: 'Hij is een soort rolmodel'

Mooie woorden voor Henderson vanuit Engels kamp: 'Hij is een soort rolmodel'

29 maart - 09:21 Laatste update: 09:41
115

Jude Bellingham heeft alleen maar lovende woorden over voor Ajax-middenvelder Jordan Henderson. De sterspeler van Real Madrid speelt met Hendo bij de nationale ploeg van Engeland en is hem dankbaar voor alle adviezen.

In de jaren dat Bellingham zich begon te interesseren in het voetbal, speelde Henderson al in het Engelse elftal. Dat waren niet de beste jaren voor het Engelse voetbal, want het nationale elftal werd al vroeg uitgeschakeld op het WK van 2014 en EK van 2016. "Dat zijn niet de beste herinneringen vanuit het perspectief van de Engelse fans", vertelt Bellingham in gesprek met Sky Sports

"Maar je leert ook van hun pijn", vervolgt Bellingham zijn verhaal. De middenvelder spreekt bij het nationale elftal veel met Henderson en ze hebben een goede band met elkaar. "Hij vertelt me dan over hoe gelukkig ik moet zijn om in deze ploeg te spelen en zo'n goede omgeving te hebben", aldus de Real Madrid-middenvelder. "Dat was wel anders toen hij in de nationale ploeg kwam te spelen. Ik probeer veel naar hem te luisteren vanwege het soort rolmodel dat hij voor mij is. Hij heeft me geholpen toen ik bij de selectie kwam om de verwachtingen en verantwoordelijkheden te beheersen."

Dit seizoen behoort Bellingham tot een van de uitblinkers van Real Madrid en de Engelsman leeft op dit moment in zijn droom. "Ik word weleens wakker en dan moet ik mezelf knijpen als ik met Engeland op Wembley of met Real Madrid in Bernabéu speel", legt de twintigjarige middenvelder uit. "Ik had niet verwacht dat mijn dromen al zo snel zouden uitkomen. Ik probeer tijdens wedstrijden contact te maken met het publiek. Ik wil dat de fans het gevoel hebben dat ik een van hen ben, iemand die ze vertegenwoordigt op het veld."

Bekijk #DoneDeal met Ole Romeny hieronder of luister op Spotify!