Boussaboun lyrisch: 'Beste van de Eredivisie, Feyenoord moet jackpot vragen'

Boussaboun lyrisch: 'Beste van de Eredivisie, Feyenoord moet jackpot vragen'

19 april - 18:47
56

Feyenoord kan na dit seizoen de 'jackpot' voor Dávid Hancko vragen, denkt Ali Boussaboun. De Feyenoord-verdediger wordt in Italiaanse media in verband gebracht met SSC Napoli. Volgens Boussaboun past Hancko daar uitstekend, zo zegt hij in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur.

Boussaboun verwacht dat er komende zomer vanuit het buitenland aan diverse spelers van Feyenoord getrokken gaat worden. "Onder meer aan een verdediger, dat vind ik zelf de beste van de Eredivisie. Dat is Hancko, echt een geweldige speler", aldus de oud-aanvaller. La Gazzetta dello Sport meldde eerder deze week dat Napoli twintig miljoen euro heeft gereserveerd om Hancko en Feyenoord mee te overtuigen. "Dat verbaast mij niets, dat ze interesse hebben."

Wedden

Meer odds

Hancko past met zijn speelstijl goed bij de Italiaanse club, stelt Boussaboun. "Een club die graag wil opbouwen, dat kan Hancko heel goed. En een ploeg die aanvallend wil voetballen met ruimte in de rug; Hancko is snel. Echt een geweldige speler", herhaalt Boussaboun. "Zó compleet. Hij doet nooit domme dingen, pakt nooit domme kaarten. Hij is altijd rustig, pikt zijn goaltjes mee... Echt een geweldige verdediger."

Boussaboun denkt echter dat Napoli met meer dan twintig miljoen euro over de brug moet komen. "Een verdediger van zijn leeftijd (26, red.) die superfit is... Waar Feyenoord nu financieel staat, daar moeten ze niet mee akkoord gaan. Ze moeten meer vragen. Zeker tussen de 25 en dertig miljoen euro. Waarom niet?" De martkwaarde van Hancko, die tot medio 2028 vastligt bij Feyenoord, wordt getaxeerd op 35 miljoen euro. De Rotterdammers kunnen dus de hoofdprijs vragen.

"Dat moeten ze doen!", stelt Boussaboun. "Ze hebben hem binnengehaald voor een schijntje (ruim acht miljoen euro, red.), als je ziet hoe goed hij is. Je moet gewoon de jackpot vragen en anders zeggen: we houden hem lekker."

Bekijk de hele aflevering hieronder!