Cambuur-directeur woedend op fans: Voor mij bestaat Heerenveen niet
Van den Belt: "Het sprookje is keihard uitgeblazen"

Cambuur-directeur woedend op fans: "Voor mij bestaat Heerenveen niet"

03-04-2014 07:41
21

Gerald van den Belt is woedend vanwege de gebeurtenissen bij SC Cambuur. De algemeen directeur zag de sympathie voor de club uit Leeuwarden in één uur verdwijnen door calimerogedrag van zogenaamde supporters.

Dwight Lodeweges voelde zich door bedreigingen van Cambuur-supporters gedwongen om de club te verlaten. De trainer stapt na dit seizoen over naar aartsrivaal sc Heerenveen en dat schoot bij de aanhang in het verkeerde keelgat.

Van den Belt zag de gebeurtenissen met lede ogen aan. Hij roept supporters op om eens met dit gedrag te stoppen. "Zo blijven wij altijd klein", zegt de directeur in het De Telegraaf. "Dat anti-sc Heerenveen-gevoel is een beetje calimerogedrag. Ik leerde ooit van een bokstrainer, dat je nooit boos moet zijn op je tegenstander. Dan doe je de verkeerde dingen en krijg je de verkeerde focus."

"Wij moeten stoppen die focus op Heerenveen te leggen en ons zo klein te voelen ten opzichte van die club. Die hele diepe emotie, daar moeten wij vanaf. Dit soort excessen breekt alles wat we bij de club opbouwen weer af. Voor mij bestaat Heerenveen niet, net als alle andere clubs. Ik zou het een kracht vinden als de supporters dat ook zo zouden ervaren."

Voor Van den Belt kan het seizoen op geen enkele wijze meer geslaagd zijn. "Ik zag het al helemaal voor me, die zaterdagavond 3 mei, de laatste speeldag tegen ADO", beeldt hij zich opnieuw in. "Dwight met Henk de Jong als helden op de middenstip na handhaving. Die gedachte gaf mij steeds een machtig gevoel. Dat is voor mij heel ver weg getrapt door die paar idioten. Het sprookje is keihard uitgeblazen."