'Pellè, Martins Indi, De Vrij, Clasie en Janmaat zijn 31 miljoen euro waard'
Italiaan en Nederlandse verdediger leveren Feyenoord het meeste op

'Pellè, Martins Indi, De Vrij, Clasie en Janmaat zijn 31 miljoen euro waard'

16-04-2014 08:54
10

Het kapitaal staat bij Feyenoord op het veld. Een toptransfer van een of meerdere spelers kan in een klap de miljoenenschuld wegvagen. Een schatting van kenners laat zien dat vijf spelers samen liefst 31 miljoen euro waard zijn.

Graziano Pellè en de vier internationals Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Jordy Clasie en Daryl Janmaat lijken op dit moment het dichtst bij een stap hogerop te zijn. Vooral Pellè en Martins Indi kunnen Feyenoord een vermogen opleveren, zij worden allebei op acht miljoen euro geschat.

De Vrij en Janmaat, die worden begeerd door clubs uit Engeland, zijn zo'n vijf miljoen euro waard. Dat lagere bedrag komt vooral doordat hun contract volgend jaar afloopt. Clasie, die tot medio 2016 vastligt, zou eveneens zo'n vijf miljoen euro moeten kosten. 

Het Algemeen Dagblad liet Martin van Geel naar de schattingen kijken. "Maar een transfer hangt van veel meer factoren aan elkaar", reageerde de technisch directeur. "De leeftijd van de speler speelt een grote rol, maar ook het moment in de transferwindow waarop de transfer plaats heeft, is een belangrijk aspect."

Daarnaast kan belangstelling van kapitaalkrachtige clubs de prijs opstuwen, terwijl ook een eventuele WK-deelname van invloed is op de transfersom. Overigens hóéft Feyenoord niet te verkopen om het hoofd boven water te houden. "Als wij komende zomer geen spelers verkopen, vind ik het ook prima", zei Van Geel eerder.