'Terry moet voor nieuw contract maar liefst de helft van zijn salaris inleveren'
Boegbeeld ontkomt niet aan regels van Chelsea

'Terry moet voor nieuw contract maar liefst de helft van zijn salaris inleveren'

18-04-2014 09:28

John Terry moet flinke concessies doen als hij zijn verblijf bij Chelsea wil verlengen. De Londenaren hebben het boegbeeld van de club 'stay for half-pay' aangeboden.

Chelsea wil zelfs voor de 33-jarige Terry geen uitzondering maken. De aanvoerder kan maximaal voor één seizoen bijtekenen en moet daarnaast een fors deel van zijn salaris inleveren. Engelse media schrijven zelfs dat zijn salaris van 180.000 euro wordt gehalveerd als hij bijtekent.

Terry staat zodoende voor een groot dillema. De Engelsman kan de club die hem zo lief is trouw blijven, maar weet ook dat de clubs voor hem in de rij zullen staan als hij bekendmaakt te willen vertrekken. Galatasaray zou de ontwikkelingen op de voet volgen, terwijl ook andere clubs in de Premier League Terry dolgraag zien komen. Zeker in Istanbul ligt een miljoenencontract voor hem klaar. 

Terry speelt al sinds 1994 voor Chelsea, waar hij de jeugdopleiding doorliep en in oktober 1998 debuteerde in de hoofdmacht. De 78-voudig international heeft 419 competitiewedstrijden achter zijn naam staan. In totaal speelde hij al 617 duels voor de Blues.