Stelling: 'Trainer Van Basten gaat bij AZ zijn echte doorbraak beleven'

Stelling: 'Trainer Van Basten gaat bij AZ zijn echte doorbraak beleven'

18-04-2014 11:54
2

Marco van Basten wordt de nieuwe trainer van AZ. De oud-aanvaller bereikte vrijdag een mondeling akkoord met de Alkmaarders over een meerjarige verbintenis bij de club.

Na zijn periode als bondscoach van het Nederlands elftal en een dienstverband bij Ajax ging Van Basten aan de slag bij sc Heerenveen. In zijn eerste seizoen in Friesland eindigde hij met de club op een redelijk anonieme achtste plek in de Eredivisie, wat opviel was vooral het hoge aantal tegengoals (63) van de Friezen. Dit seizoen is iedereen bij Heerenveen het er wel over eens: het spel onder Van Basten houdt niet over. Maar nadat de coach defensief orde op zaken stelde stuurde hij Heerenveen naar een plek in de play-offs. Een puike prestatie gezien de onrust en de leegloop in Friesland. Bij AZ zou Van Basten zomaar eens alle twijfels rondom zijn trainercapaciteiten van zich af kunnen schudden.

De stelling van vandaag luidt: 'Van Basten gaat bij AZ zijn echte doorbraak als trainer beleven'

Ben je het eens met de stelling, of ben je van mening dat AZ een risico neemt met de aanstelling van Van Basten? Laat je mening horen via het reactiesysteem!