City-ster wil meer waardering voor Afrikaanse spelers: Ik ben er trots op
Touré baalt van gebrek aan aandacht voor zijn continent

City-ster wil meer waardering voor Afrikaanse spelers: "Ik ben er trots op"

18-04-2014 20:57

Samir Nasri zei onlangs dat Yaya Touré de beste middenvelder ter wereld is, maar die eer niet krijgt omdat hij Afrikaan is. De sterkhouder van Manchester City laat weten dat hij zich wel kan vinden in de woorden van zijn ploeggenoot.

"Ik denk dat Samir gelijk heeft. Ik wil niet negatief zijn of zeuren, maar het is belangrijk om eerlijk te zijn over wat je denkt", aldus de 58-voudig international van Ivoorkust tegenover BBC Sport. Touré hoopt dat Afrikaanse spelers in de media vaker positieve aandacht krijgen dan dat momenteel het geval is. "Als dat niet gebeurt, komen we uiteindelijk geen stap verder."

De dertigjarige Touré scoorde dit seizoen al achttien keer voor Manchester City en wordt gezien als misschien wel de belangrijkste speler van de titelkandidaat. Toch merkt de oud-speler van onder meer FC Barcelona dat hij minder aandacht krijgt dan andere spelers. "Iedereen in Afrika weet wie Lionel Messi is, maar in Europa kent niemand mij."

"Misschien kennen ze mijn naam wel, maar ze zouden mij niet herkennen. Ik ben er trots op dat ik Afrikaan ben en ik wil de wereld laten zien dat Afrikaanse spelers net zo goed kunnen zijn als Europese of Zuid-Amerikaanse", besloot de boomlange middenvelder.