Arsenal-verdediger vraagt spelmaker kritiek zinvol te benutten
Mertesacker hoopt op volgende stap Özil

Arsenal-verdediger vraagt spelmaker kritiek zinvol te benutten

23-04-2014 18:43

Arsenal-spelmaker Mesut Özil doet er verstandig aan om de kritische geluiden zinvol te gebruiken. Teamgenoot Per Mertesacker acht dat nodig om een cruciale stap te zetten.

Özil kwam afgelopen zomer over naar Arsenal en maakte een fantastische indruk in de eerste maanden. Nadien werd de Duitser echter getroffen door een vormcrisis en een golf van kritiek. "Het is belangrijk om de verschillen tussen de competities te zien", vertelde verdediger Mertesacker op de website van de Londenaren. "Hij kwam vanuit de Primera División en daar is het spel heel anders."

"Mesut heeft zich goed aangepast, maar hij moet zich nog meer laten gelden. Dat moet hij tonen in zijn tweede seizoen en dat verwacht ik ook, want hij is en blijft een uitstekende speler. Zijn kwaliteiten zijn overweldigend. Hij moet alleen constanter worden. Uiteindelijk maak je daar het verschil."

"Soms is het goed om kritiek te krijgen, om de negatieve punten naar voren te halen. Een intelligente voetballer zal dat probleem kunnen verhelpen", vervolgde Mertesacker. "Voor hem is het verstandig om wat rust te pakken, misschien wat meer wedstrijden te spelen in verband met het WK en dan vanaf de voorbereiding opnieuw te beginnen."