Razendsnelle counter helpt Real langs onmachtig Bayern
Benzema zorgt voor de beslissing: 1-0

23-04-2014 22:36
6

Real Madrid heeft woensdagavond knap en terecht gewonnen van Bayern München. Een doelpunt van Karim Benzema hielp de ploeg van Carlo Ancelotti langs de Duitsers, die gelden als de topfavoriet voor de winst van de Champions League.

Het voetbal van Real was niet erg spectaculair. Tactisch had trainer Carlo Ancelotti het echter prima neergezet. De Madrilenen, waar Cristiano Ronaldo na fysieke klachten weer in de basis stond maar de licht grieperige Gareth Bale op de bank begon, gunden Bayern het balbezit, vertrouwden achterin op het sterke duo Pepe/Sergio Ramos en gokten op een foutje van Bayern om zo via een snelle tegenaanval te kunnen scoren.

Aanvankelijk was het echter Bayern dat de baas was in stadion Santiago Bernabéu. De Duitsers lieten de bal vlot rondgaan en zaten er bij balverlies zo kort op, dat Real er amper in slaagde de bal in de ploeg te houden. Veel kansen leverde dat niet op, want op een schotje van Arjen Robben na hoefde Real amper te vrezen. Na 18 minuten lag de bal ineens aan de andere kant in het net. Benzema was bij een fraaie counter van de Madrilenen slim uit de rug van David Alaba weggelopen en werd door Fabio Coentrão uitstekend bediend: 1-0.

Het tot dan toe tamme Real had zelfs nog voor rust op 3-0 kunnen staan. Ronaldo liet echter een flinke kans aan zich voorbij gaan door vrij voor de eveneens weer fitte Bayern-doelman Manuel Neuer over te schieten, terwijl Angel Di Maria de bal enkele minuten voor rust iets te gehaast over het doel van Bayern volleerde.

Gesteund door de voorsprong hoefde Real in de tweede helft weinig aan de tactiek te veranderen. Bayern bleef de ploeg met het balbezit, maar stuitte steeds op de Madrileense verdedigingslinie voordat het echt gevaarlijk kon worden. Bovendien haalden enkele bepalende spelers als Franck Ribéry en Toni Kroos hun gebruikelijke niveau niet. Invallers Thomas Müller en Mario Götze toonden wat dat betreft meer pit, maar ook zij slaagden er niet in om de Spaanse doelman Iker Casillas te passeren.