Nu betreft het tevens Ajacieden die zondag naar de Keukenhof gingen
Supportersvereniging Ajax noemt clubbesluit 'onnodig'

"Nu betreft het tevens Ajacieden die zondag naar de Keukenhof gingen"

24-04-2014 17:25
3

Supporters Vereniging Ajax (SVA) is verrast door het besluit van Ajax om alle seizoenskaarthouders uit VAK 410 zondag de toegang te ontzeggen bij de wedstrijd tegen Heracles in Almelo. De SVA laat in een reactie weten zich niet te kunnen vinden in een collectieve straf voor de ongeregeldheden tijdens de bekerfinale in de Kuip.

SVA noemt de maatregel onnodig. "Nu betreft het tevens Ajacieden die zondag op het strand wandelden, ziek op bed lagen, naar de Keukenhof gingen of honderden kilometers verderop in het buitenland zaten. Dit groepje welwillenden lijdt onnodig onder de kwaden", stelt de SVA in een verklaring op haar website. "In Nederland is het nog steeds zo dat je niet schuldig bent totdat het tegendeel is bewezen. Nu wordt - op de golven van de publieke opinie - een grote groep als kwaadwillend neergezet."

De supportersvereniging zegt voorstander te zijn van een dadergerichte aanpak. "De maatregel geldt nu voor alle seizoenskaarthouders van VAK 410 en dat komt als een behoorlijke verrassing. Vanuit de club is deze hele groep van VAK 410 nog niet eerder expliciet gewaarschuwd of geïnformeerd over collectief te nemen maatregelen."

Onduidelijk is hoeveel extra supporters de dupe zijn van de nieuwste maatregel van de club. Al vierhonderd supporters die in Rotterdam bij het vuurwerkincident waren, kregen eerder deze week te horen dat ze niet naar de mogelijke kampioenswedstrijd mogen. "Onze eerste inschatting vandaag is dat een gering aantal supporters nu niet meer mag. Dat zijn dus VAK 410'ers die al een kaartje hadden gekocht voor Heracles-uit, maar niet bij de bekerfinale waren in de voorste vakken van de Kuip."