Cambuur verwacht steunpilaar op korte termijn te verkopen
Leeuwin onhoudbaar voor Friese verrassing

Cambuur verwacht steunpilaar op korte termijn te verkopen

24-04-2014 20:11
4

Ramon Leeuwin is bezig aan zijn laatste maanden in dienst van SC Cambuur Leeuwarden. De club bevestigt tegenover Voetbal International dat het op korte termijn de onderhandelingen met een niet bij naam genoemde club verwacht af te ronden.

De 26-jarige Leeuwin groeide dit seizoen bij Cambuur uit tot één van de betere verdedigers van de Eredivisie. In januari toonde PSV nog voorzichtige belangstelling voor de oud-speler van ADO Den Haag, maar concreet werd dat niet. Inmiddels hebben meerdere clubs uit binnen- en buitenland interesse getoond in de mandekker. Volgens VI is de kans groot dat Leeuwin op korte termijn een meerjarig contract tekent bij een Nederlandse subtopper.

Cambuur ontvangt enkele tonnen voor Leeuwin en wil vanwege het vertrek van de verdediger niet meewerken aan een transfer van Martijn van der Laan, die in de belangstelling staat van FC Groningen. "Maar omdat Ramon gaat vertrekken, willen we dat Martijn blijft. We willen namelijk wel wat continuïteit in onze selectie houden", aldus directeur Gerard van den Belt.