'Vilanova weer in ziekenhuis en met spoed geopereerd'
Trainer stopte een jaar geleden nadat voor de derde keer speekselklierkanker bij hem was geconstateerd

'Vilanova weer in ziekenhuis en met spoed geopereerd'

25-04-2014 07:52

De Spaanse media melden dat Tito Vilanova weer is opgenomen in een ziekenhuis. De voormalig trainer van FC Barcelona zou vrijdag gearriveerd zijn in het ziekenhuis, bij binnenkomst is hij direct geopereerd aan zijn maag. De krant Marca maakt melding dat ondanks de ingreep de situatie nog steeds 'zeer ernstig' is.

Vilanova was vorig seizoen hoofdtrainer van Barça, waar hij Pep Guardiola in de zomer van 2012 opvolgde. De vier seizoenen daarvoor was de 45-jarige trainer assistent geweest van Guardiola. Op 19 juli 2013 stapte Vilanova op nadat voor de derde keer speekselklierkanker bij hem was geconstateerd. In januari 2014 was hij daar ook al voor onder het mes gegaan, toen bleef hij voor behandelingen in New York en keerde hij in maart terug op de club.

In 2011 stond Vilanova door de slopende ziekte al enkele maanden buitenspel als assistent-trainer. Afgelopen zomer nam hij het besluit te stoppen als hoofdtrainer van de Spaanse topclub omdat zijn werkzaamheden niet te combineren waren met de behandeling van zijn ziekte.