Van Gaal moet alleen wat vaker naar Truus luisteren, haha
Oud-collega in Duitsland: "Hij is een uitstekende trainer voor Manchester United"

"Van Gaal moet alleen wat vaker naar Truus luisteren, haha"

12-05-2014 16:40

Bayern München stond afgelopen weekend uitgebreid stil bij de eerder dit seizoen veroverde landstitel. Een stille kracht achter het succes van de Duitse club is Hermann Gerland, assistent-trainer in Beieren.

René van Zee
MÜNCHEN

Gerland is inmiddels een vertrouwd gezicht in München. De Duitser werd door Louis van Gaal toegevoegd aan de technische staf van de club en is inmiddels niet meer weg te denken bij Bayern. Gerland heeft nog altijd contact met de huidige bondscoach van het Nederlands elftal, die hij hoog heeft zitten. "Louis van Gaal is een geweldige trainer, waarmee ik fantastisch heb samengewerkt bij Bayern", zegt Gerland in gesprek met VoetbalPrimeur.

Manchester United doet goede zaken wanneer het de Nederlander strikt als nieuwe hoofdtrainer, vindt Gerland. "Hij is een uitstekende trainer voor United. Een trainer die heel goed weet wat hij wil en goed kan uitvoeren wat hij in zijn hoofd heeft. Ik kijk met veel waardering op de samenwerking met hem terug. Ik heb af en toe nog contact met hem." Om daar schaterlachend aan toe te voegen: "Hij moet alleen wat vaker naar zijn vrouw Truus luisteren, haha…."