Chadli: Er zijn een paar zekerheden en daar hoor ik momenteel niet bij
"Het doel voor de zomer is om bij Tottenham te blijven"

Chadli: "Er zijn een paar zekerheden en daar hoor ik momenteel niet bij"

22-05-2014 09:35

Nacer Chadli heeft na een moeizaam eerste halfjaar bij Tottenham Hotspur een behoorlijk risico genomen. De van FC Twente overgekomen middenvelder kwam immers amper aan spelen toe, maar besloot toch in Londen te blijven. Daarmee zette hij zijn plek in de Belgische WK-selectie serieus op het spel.

Chadli kon naar clubs als Swansea City en Olympiakos, maar bleef rustig en knokte zich uiteindelijk in het elftal. "Op een bepaald moment waren we met tien spelers voor drie posities, maar ik ben nooit in paniek geraakt", vertelt hij in De Telegraaf. "We hebben alles bij elkaar meer dan zestig wedstrijden gespeeld. Ik denk dat ik daarvan iets meer dan de helft gespeeld heb. Dat is niet slecht voor mijn eerste seizoen, maar ik denk dat ze volgend seizoen pas de echte Chadli te zien krijgen bij de Spurs."

Na een betere tweede seizoenshelft blijft Chadli goed in de markt liggen. Onder meer Galatasaray toont belangstelling. "Galatasaray is al langer geïnteresseerd in Nacer", aldus zaakwaarnemer Daniel Evrard. "Vorig jaar toen hij nog bij FC Twente was, heb ik in Parijs al eens met Galatasaray gesproken over een transfer. Galatasaray heeft laten weten hem nog steeds een interessante speler te vinden, maar op dit moment is er niets concreet."

"Waarom zou hij ook weggaan? Nacer is in de kracht van zijn leven en zit in de mooiste competitie van Europa. Het doel voor de zomer is om bij Tottenham te blijven", aldus Evrard. Chadli richt zich intussen op het WK met de Rode Duivels, waar hij momenteel niet verzekerd is van een basisplek. "Er zijn een paar zekerheden in het elftal en daar hoor ik momenteel niet bij. Het is aan mij om de strijd aan te gaan met die andere jongens", aldus de creatieveling.