Belgische coach toont begrip: Kunnen niet altijd champagnevoetbal spelen
Wilmots koestert punten en begrijpt Lukaku

Belgische coach toont begrip: "Kunnen niet altijd champagnevoetbal spelen"

22-06-2014 20:38
7

Dankzij een zwaarbevochten 1-0 overwinning op Rusland heeft de Belgische ploeg gekwalificeerd voor de achtste finales van het WK. Bondscoach Marc Wilmots moest toegeven dat het spel niet sprankelend oogde, maar in zijn optiek staat het resultaat voorop.

"Je wint twee wedstrijden en staat in de achtste finales: we kunnen dus enkel tevreden zijn. Nu moeten we eens bekijken hoe we de derde wedstrijd zullen aanpakken", vertelde Wilmots aan Sporza. "De wissels hebben het verschil kunnen maken. Sommige spelers bleven onder hun niveau, maar dan moet je ook karakter tonen. Het loopt niet altijd zoals gepland. Ik heb ook in de kleedkamer gezegd dat we konden scoren."

"Mijn spelers waren ook wat vermoeid door de hitte. Maar we zijn over de grens gegaan en dat moet ook op een WK. Het was niet de beste wedstrijd, maar we hebben ook niet zo slecht gespeeld. Op het einde hebben we hen afgemaakt. Op fysiek vlak staan we er. Maar we kunnen niet altijd champagnevoetbal spelen. En ik kan nu enkele spelers laten rusten en anderen wat speelminuten geven tegen Zuid-Korea."

Lukaku
Wilmots toonde begrip voor de boze reactie van Romelu Lukaku, die vroegtijdig naar de kant werd gehaald. "Die reactie is volledig normaal. Hij zat vol adrenaline. De beste Lukaku zit er nog wel aan te komen, over een weekje kan hij al top zijn. We geloven in iedereen. Samen staan we sterk."