Tadic vertrekt bij FC Twente, Southampton nieuwe club van Serviër
Serviër tekent voor vier seizoenen

Tadic vertrekt bij FC Twente, Southampton nieuwe club van Serviër

08-07-2014 18:01
10

Dusan Tadic is niet langer te bewonderen in het shirt van FC Twente. De aanvaller speelt komend seizoen in de Premier League bij Southampton, de club van de gebroeders Koeman.

Beide clubs hebben de transfer dinsdag bevestigd. Het was slechts een kwestie van tijd voordat de transfer zou rondkomen, want afgelopen zondag ontbrak Tadic al in de eerste oefenwedstrijd van FC Twente. De international, die bij FC Twente vaak aanvoerder was, tekent bij Southampton voor vier seizoenen.

"Ik heb het mooie trainingscentrum al gezien en er werken hier veel leuke mensen, inclusief de trainers", zegt Tadic op de officiële website van zijn nieuwe club. "Ik ben blij met de overstap. Vorig seizoen heb ik al veel wedstrijden van Southampton gezien, ik zag toen dat de club mooi voetbal speelt."

Over trainer Ronald Koeman is Tadic lovend. "Hij kent me van de Nederlandse competitie en toen hij me belde en zijn plan uitlegde, was het voor mij een eenvoudige beslissing. Ik ken hem goed, hij is een van de grootste legendes in het Nederlandse voetbal, iedereen kent hem."

Ook Koeman kan zijn geluk niet op met zijn eerste aanwinst. "Het was belangrijk deze transfer af te ronden. Niet alleen voor mij, maar ook voor de rest van de groep en de supporters. Dit is fantastisch nieuws."