Oranje-cijfers: Knappe teamprestatie, Robben zet kroon op WK

Oranje-cijfers: Knappe teamprestatie, Robben zet kroon op WK

13-07-2014 00:00
24

Het Nederlands elftal zette zaterdagavond een fraaie punt achter het WK in Brazilië. Door goals van Robin van Persie en Daley Blind werd het tegenvallende thuisland met 0-2 te kijk gezet in Brasilia. VoetbalPrimeur maakt rapport op van de 'bronzen' avond.

Jasper Cillessen – 7: Een Braziliaanse storm werd verwacht, maar had in werkelijkheid vrij weinig te doen. Moest in de eerste helft handelend optreden bij een schot van Oscar. Houdt drie wedstrijden op rij zijn doel schoon en dat is razend knap.

Dirk Kuyt – 6,5: Een passende afsluiting van een verrassend WK. Had weinig moeite overeind te blijven, al waren zijn voorzetten andermaal niet best. Kreeg in de eerste helft een harde elleboogstoot te verwerken.

Stefan de Vrij – 7,5: Dikke prima, opnieuw. De verdediger is als goede wijn dit WK: hoe langer hij staat, hoe beter hij wordt. Had verdedigend zijn zaakjes op orde en kon daardoor met de bal aan de voet belangrijk zijn.

Ron Vlaar – 7: Had eigenlijk geen kind aan Jô, die Fred zonder succes verving. Deelde aan het einde van de eerste helft een rotschop uit, maar dat was het enige ‘minpunt’ op een foutloze avond. Was overal.

Bruno Martins Indi – 6,5: Herstelde zich goed van de matige halve finale tegen Argentinië. Bleef gemakkelijk op de been, ondanks dat hij niet helemaal fit is. Pakte wel al vroeg een gele kaart.

Daley Blind – 7,5: Maakte zijn eerste goal op een WK, en hoe. Aannemen, klaarleggen en schieten. De korte blik naar zijn vader op de bank maakte het af. Laten we hopen dat zijn knieblessure niet ernstig is.

Jordy Clasie - 7: De Jong werd geen moment gemist en dat was te danken aan Clasie. Bleef fysiek op de been tegen de Brazilianen, die hun been zeker niet terugtrokken in de duels.

Georginio Wijnaldum – 7,5: Of het met de mindere druk te maken of niet, Wijnaldum liet eindelijk tekenen zien van de échte Wijnaldum. Had in de blessuretijd nog genoeg kracht om de 0-3 aan te tekenen. De ervaringen die hij tijdens dit WK opdeed zijn onbetaalbaar.

Jonathan De Guzman – 6,5: Kreeg enkele minuten voor de start te horen dat hij in de basis begon. Verving de geblesseerde Sneijder vrij aardig, ook al was hij onzichtbaar.

Robin van Persie – 6,5: Maakte zijn vierde van het WK vanaf de stip, maar de manier waarop hij dat vierde was niet echt fraai. Met de gebaartjes liet hij zien dat de recente kritiek hem niet in de koude kleren is gaan zitten. Kon zich na de openingstreffer niet echt meer laten gelden.

Arjen Robben – 8: Rechtvaardigde zijn nominatie voor beste speler van het WK helemaal. Was een plaag voor de Braziliaanse defensie, waarin het totale chaos troef was. Dwong een penalty af en had in de tweede helft recht op nog een.

Invallers:

Daryl Janmaat – Kwam voor de geblesseerde Blind in het veld en leverde de assist bij de goal van Wijnaldum. Speelde te kort voor een beoordeling.

Joël Veltman – Speelde te kort voor een beoordeling.

Michel Vorm – Mocht als laatste lid van de selectie ook nog minuten maken op het WK. Speelde wel te kort voor een beoordeling.

Ben je het eens met deze cijfers of zou jij de spelers anders beoordelen? Laat je mening achter via het reactiesysteem!