Moisander: Anders wordt het moeilijk, want iedereen wil Ajax verslaan
Finse verdediger hamert erop dat selectie gemotiveerd moet blijven

Moisander: "Anders wordt het moeilijk, want iedereen wil Ajax verslaan"

16-07-2014 16:30
3

Ajax is opnieuw de grootste favoriet voor de landstitel. Dat vindt Niklas Moisander, sinds het vertrek van Siem de Jong de aanvoerder van de regerend landskampioen. Moisander wil met Ajax niets liever dan de vijfde titel op rij veroveren.

"Ik vind dat we de favoriet zijn", blikt hij met Ajax TV vooruit. "Wij hebben de beste spelers en ook de vastigheid met de technische staf en de filosofie van Ajax, die de laatste jaren heel goed is geweest." Bovendien weet Moisander dat erbij de concurrentie een aantal spelers verkocht is. "Feyenoord verliest dragende spelers, die het goed hebben gedaan op het WK."

"FC Twente mist Tadic, die echt een smaakmaker was. Het wordt moeilijk voor die ploegen, maar wij hebben ook twee spelers verloren (Siem de Jong en Christian Poulsen, red.). Maar dat is bijna elk seizoen hetzelfde. Het mooie aan de Eredivisie is dat er elk seizoen weer nieuwe spelers opstaan", aldus Moisander.

"We hebben een jonge selectie, maar wel van een heel hoog niveau. Iedereen is gretig", aldus Moisander, die erkent dat het voor teams die in het verleden successen hebben behaald soms wel eens moeilijk is om gretig te blijven. "Dat is natuurlijk de kunst. Wij weten ook dat dat een gevaar is. Maar we hebben nieuwe en jonge spelers. Zij willen het óók meemaken. Toen ik naar Ajax kwam was dat ook zo. Toen was Ajax twee keer kampioen geworden, maar ik en andere spelers wilden dat ook worden. Maar we moeten wel voorkomen dat we te snel tevreden zijn, anders wordt het moeilijk. Want iedereen wil Ajax verslaan."