Ajax zet alle supporters op scherp en dreigt met meer maatregelen
Landskampioen is incidenten helemaal beu

Ajax zet alle supporters op scherp en dreigt met meer maatregelen

18-07-2014 14:05
5

Landskampioen Ajax heeft enkele maatregelen getroffen tegen de eigen aanhang. Na 'verschillende ernstige incidenten', waaronder het vuurwerkincident tijdens de bekerfinale tegen PEC Zwolle, ziet de clubleiding zich daartoe genoodzaakt.

Eén van de maatregelen heeft betrekking tot sfeeracties. "Het sfeerbudget, het bedrag dat jaarlijks door de club aan de supporters beschikbaar wordt gesteld voor sfeeracties, zal in eerste instantie voor 50% worden toegekend. Wanneer het eerste half jaar zonder noemenswaardige incidenten verloopt, dit ook ter beoordeling aan de Ajax-directie, kan de resterende 50% worden verdiend", meldt Ajax op de eigen website.

Ajax wijst op een alerte houding bij thuis- en uitwedstrijden. "Het beleid van Ajax blijft er in principe op gericht maatregelen te nemen tegen individuele daders van incidenten. In het geval zich echter nogmaals een grootschalig ernstig incident voordoet, dit ter beoordeling door de Ajax-directie, dan heeft dit consequenties."

"Heeft het incident betrekking op een thuiswedstrijd, dan zal voor de daaropvolgende vijf thuiswedstrijden de toegang ontzegd worden aan alle supporters uit het vak waar het incident aan toe te rekenen is. Heeft het betrekking op een uitwedstrijd, dan zal Ajax de daaropvolgende vijf uitwedstrijden de kaarten voor het betreffende uitvak niet afnemen", aldus Ajax.