'Superster' kiest voor Nederlandse promovendus: De verwachtingen waren te hoog
"Er is nooit een trainer geweest die mij echt het vertrouwen heeft gegeven"

'Superster' kiest voor Nederlandse promovendus: "De verwachtingen waren te hoog"

22-07-2014 08:04
5

Willem II heeft zich maandag versterkt met Ben Sahar. De 24-jarige aanvaller stond eerder onder contract bij Chelsea en kiest nu dus voor de promovendus uit Tilburg. 'Hij is een superster voor Willem II'.

Sahar kwam bij Chelsea wel tot enkele optredens in de hoofdmacht, maar kreeg uiteindelijk geen poot aan de grond. Enkele verhuurperiodes - bij onder meer De Graafschap - en transfers naar Espanyol en Hertha BSC volgden, maar in geen van de drie Europese topcompetities wist de Israëliër te slagen.

"Vanaf het begin lag er al een grote druk op mijn schouders", blikt hij in gesprek met De Telegraaf terug op zijn loopbaan tot dusver. "Toen ik als zestienjarige jongen naar Chelsea vertrok werd er vanuit mijn geboorteland Israël veel van mij verwacht. Ik was het grootste talent van het land en debuteerde op zeventienjarige leeftijd al in de nationale ploeg. De verwachtingen waren te hooggespannen. Ik kon mijn belofte niet inlossen."

Ook Espanyol en Hertha besloten Sahar te verhuren. "Natuurlijk waren er betere spelers om mij heen. De concurrentie bij grote club is moordend, maar er is nooit een trainer geweest die mij echt het vertrouwen heeft gegeven."

"Daarom is het prettig om met een trainer te gaan werken die echt vertrouwen in mij heeft", doelt de aanvaller op Jurgen Streppel. "Er was interesse uit meerdere landen, maar de keuze voor Willem II is gevallen vanwege Streppel. Hij wilde me twee jaar geleden al hebben en is me daarna blijven volgen."