Gewilde Clasie niet van z'n stuk te brengen: Wat de media schrijven laat me koud
"Ik richt me volledig op Feyenoord en dat is ook wat ik wil"

Gewilde Clasie niet van z'n stuk te brengen: "Wat de media schrijven laat me koud"

24-07-2014 07:40
3

Jordy Clasie stond woensdag weer op het veld met Feyenoord. De middenvelder, die met Oranje tijdens het afgelopen WK beslag legde op de derde plek, kijkt met een goed gevoel terug op het eindtoernooi in Brazilië.

De kleine middenvelder kwam pas in de halve finale tegen Argentinië voor het eerst in actie. "Ik had niet het gevoel dat ik naar huis wilde. Hoewel ik niet speelde trainde ik hard en bleef ik gewoon mijn ding doen. Natuurlijk wil je spelen, maar als je onderdeel bent van een team is het niet van belang om daar met een zuur gezicht te gaan zitten. Dat heb ik ook tegen mezelf gezegd. Gelukkig is mijn kans gekomen en dat maakt het WK alleen maar mooier", zegt Clasie, die in de troostfinale tegen Brazilië als basisspeler een belangrijke rol speelde binnen Oranje, tegenover RTV Rijnmond.

Elf dagen en een korte vakantie later meldde Clasie zich weer in Rotterdam. Met een goed gevoel, stelt Clasie. "Ik ben een aantal dagen met mijn gezin weggeweest en dan ga je wel beseffen wat je hebt meegemaakt. Je bent iets meer dan twee maanden alleen maar bezig met het WK en dan is het belangrijk om even je rust te pakken. Ik wist van tevoren dat ik een korte vakantie zou krijgen, maar daar geef ik niet om. Ik ben fit en voel me mentaal ook goed", aldus de middenvelder.

"Ik richt me volledig op Feyenoord en dat is ook wat ik wil"
Clasie, die zich met Feyenoord voorbereidt op het Champions League-duel met Besiktas, zal de komende dagen veelvuldig met de nieuwe trainer van de club, Fred Rutten, praten. Hij zal Clasie nogmaals duidelijk maken dat Feyenoord de aanvoerder niet wil laten vertrekken. De voetballer zelf, die op belangstelling van verschillende clubs kan rekenen, denkt niet aan een vertrek uit de Kuip.

"Er zal best belangstelling zijn, maar voor mij is het niet belangrijk want ik heb niks gehoord. Ik richt me volledig op Feyenoord en dat is ook wat ik wil. Ik heb nog een tweejarig contract en wat de media schrijven laat me koud. Het is voor mij belangrijk dat we er als team volgende week staan en daar probeer ik een belangrijk deel van uit te maken", aldus Clasie na het gelijkspel tegen Real Sociedad (1-1) tegenover RTV Rijnmond.