Eerste treffer De Jong helpt PSV aan zwaarbevochten gelijkspel
Remise voor Eindhovenaren in Berlijn

Eerste treffer De Jong helpt PSV aan zwaarbevochten gelijkspel

24-07-2014 20:28
1

Luuk de Jong heeft donderdag voor het eerst zijn waarde bewezen in het shirt van PSV. In de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC maakte de spits zijn eerste doelpunt voor de Eindhovense club en hij tekende daarmee ook direct voor de 1-1 eindstand.

PSV speelt volgende week al in de voorronde van de Europa League en startte tegen Hertha met de beoogde basisploeg. Op het laatste moment viel Abel Tamata echter geblesseerd uit, waardoor Marcel Ritzmaier als linksback moest spelen en Rai Vloet een basisplaats kreeg op het middenveld. De WK-gangers Georginio Wijnaldum, Memphis Depay en Santiago Arias ontbreken nog altijd.

Bij Hertha begonnen de nieuwelingen Roy Beerens en John Heitinga in de basis. Heitinga liet zich direct zien door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. De oud-Ajacied was het meest attent nadat Jeroen Zoet een penalty stopte en tikte de rebound tegen de touwen. Niet veel later had Beerens de 2-0 moeten maken, maar de ex-speler van AZ stuitte op de uitblinkende Zoet.

PSV werd in de eerste helft volledig weggespeeld door Hertha, maar daar kwam na rust verandering in. Trainer Philip Cocu bracht Remko Pasveer voor Zoet en Florian Jozefzoon voor Luciano Narsingh, die al de hele voorbereiding tegenvalt. Met name Jozefzoon viel uitstekend in, waardoor PSV meer grip kreeg op het duel. Zeven minuten voor tijd bekroonde De Jong het verbeterde spel met een doelpunt. De spits kopte raak op aangeven van Adam Maher.