Ajax-aanwinst vol vertrouwen: Ik ben ervan overtuigd dat ik hier zal spelen
Kroatische aanvaller: "Dat raakte mij hard en versnelde mijn besluit om te gaan"

Ajax-aanwinst vol vertrouwen: "Ik ben ervan overtuigd dat ik hier zal spelen"

27-07-2014 19:48

Ajax heeft eindelijk officieel de beschikking over Robert Muric. De Kroatische aanvaller kreeg afgelopen week groen licht om definitief de overstap van Dinamo Zagreb naar Amsterdam te maken. Zijn voormalige club stelde alles in het werk om Muric' te dwarsbomen.

Muric koos bewust voor Ajax, vertelt hij in de Servische media. De aanvaller kon immers ook naar Borussia Dortmund, Chelsea en zelfs Real Madrid. De keuze voor Ajax is een logische, stelt hij. "Omdat de Ajax-jeugdspelers snel een kans krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier zal spelen in het eerste elftal", citeert Ajaxshowtime.com de kersverse Ajacied in Vecernji.

Allereerst moet Muric volledig fit worden. De aanvaller is herstellende van een enkelblessure. "Ik verwacht binnen twee weken te kunnen spelen", zegt Muric, die bewust gekozen heeft voor een vertrek uit Zagreb. "Ik besefte dat het beter voor mij was om een club te vinden waar ik mij sneller en beter kon ontwikkelen."

Hoewel Muric zijn oude club een warm hart toedraagt, verliep zijn vertrek allerminst geruisloos. Niet alleen probeerde Dinamo de transfer van Muric tegen te houden, ook kreeg de club het aan de stok met de vader van Muric. "Er was een incident waarbij de directeur van Dinamo vreselijke dingen zei tegen mijn vader. Dat raakte mij hard en versnelde mijn besluit om te gaan."