'Genoeg belangstelling' voor Vermeer; Ajax-stand-in wacht op bod van 'juiste club'
"De transferperiode loopt nog tot 31 augustus, dus er is nog voldoende tijd"

'Genoeg belangstelling' voor Vermeer; Ajax-stand-in wacht op bod van 'juiste club'

28-07-2014 08:34
4

Kenneth Vermeer lijkt deze zomer te vertrekken bij Ajax. Voor de doelman is interesse, maar de juiste club meldde zich vooralsnog niet bij het management van de reservedoelman van de landskampioen.

In Amsterdam is Vermeer tweede keeper achter eerste keus Jasper Cillessen. Cillessen, die terug kan kijken op een prima WK met het Nederlands elftal, lijkt ook komend seizoen af te stevenen op de rol van eerste doelman bij Ajax. Voor Vermeer betekent dit dat hij zich opnieuw op moet maken voor een reserverol. Zaterdag in het oefenduel met Benfica (1-0 winst) greep Vermeer zijn kans. Het kwam hem na afloop van de wedstrijd op een dik compliment van trainer Frank de Boer te staan.

"Kenneth was echt op zijn top", zei De Boer, die Vermeer onder meer een strafschop zag stoppen in Lissabon, op de website van Ajax. "Je weet dat Kenneth over katachtige reacties beschikt. Die penalty had hij nog klemvast ook. Hij is een fantastische doelman." Vermeer is bij Ajax in het bezit van een contract tot de zomer van 2015. Een transfer lijkt voor beide partijen de beste oplossing.

"Iedereen kent de kwaliteiten van Kenneth", zegt zaakwaarnemer Winnie Haatrecht in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Die wedstrijd van zaterdag tegen Benfica was nog maar eens de bevestiging daarvan. Er is genoeg belangstelling, maar nog niet van de clubs waarvan ik zeg: dat is een goede club voor Kenneth, iets dat hij echt wil. De transferperiode loopt nog tot 31 augustus, dus er is nog voldoende tijd."