Mensen om De Vrij heen lijken er meer belang bij te hebben
Schelvis zet vraagtekens bij Italiaanse transfer De Vrij

"Mensen om De Vrij heen lijken er meer belang bij te hebben"

28-07-2014 15:39
6

Emile Schelvis betwijfelt of Stefan de Vrij met SS Lazio een goede keuze heeft gemaakt. De analyticus vraagt zich wat het sportieve belang voor de verdediger bij de Romeinse club is.

Feyenoord en Lazio kwamen maandag akkoord over de transfer van De Vrij, die naar verluidt voor 8,5 miljoen euro naar Rome vertrekt. "Ik heb er mijn twijfels over. Al vind ik wel dat De Vrij een geweldige ontwikkeling heeft doorgemaakt bij Feyenoord en bij Oranje op het WK", laat Schelvis weten tegenover RTV Rijnmond. "Maar qua speelstijl had ik hem liever in de Premier League of de Bundesliga gezien."

Volgens Schelvis heeft de geschiedenis uitgewezen dat Nederlanders niet altijd slagen in Italië. "Ik dacht dat Dennis Bergkamp zou slagen bij Inter, maar dat is niet gelukt. En zo heb ik meer zien komen en gaan", aldus de analyticus. "Lazio staat ergens tussen de subtop en de middenmoot in Italië. Ze hebben wel eens uitschieters naar boven, maar zeker ook naar beneden. Ik zie het sportieve belang voor De Vrij niet zo. Mensen om hem heen lijken er meer belang bij te hebben. Maar ik hoop dat hij het fantastisch gaat doen."