Fred Rutten zit in een kansloze situatie, laten we onze vingers kruisen
"Het is onmogelijk dat je in zo'n vroeg stadium zulke belangrijke wedstrijden moet spelen"

"Fred Rutten zit in een kansloze situatie, laten we onze vingers kruisen"

29-07-2014 14:12
11

Niet eens zozeer het verlies van sterkhouders Graziano Pellè, Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij en Daryl Janmaat is de reden voor een loodzware opgave voor Feyenoord-trainer Fred Rutten. Meer het feit dat de Nederlandse internationals bijna rechtstreeks vanaf het WK weer instromen én de voorbereiding nog maar enkele weken aan de gang is, is volgens inspanningsfysioloog Raymond Verheijen de reden dat het tweeluik met Besiktas 'onmogelijk' is.

De WK-gangers, waartoe ook de blijvers Jordy Clasie en Terence Kongolo behoren, zijn net terug in Rotterdam. Feyenoord speelt woensdag en volgende week twee superbelangrijke duels in de voorronde van de Champions League tegen het Turkse Besiktas. 'Onmogelijk' en 'kansloos', vindt Verheijen.

"Fred Rutten zit natuurlijk in een heel lastige positie. Het is onmogelijk dat je in zo'n vroeg stadium zulke belangrijke wedstrijden moet spelen. Ik denk dat de voorbereiding drie, vier weken oud is en dan moet je eigenlijk al de belangrijkste wedstrijd van het jaar spelen. Als je de Champions League haalt, ben je in één klap vijf of tien miljoen rijker", zegt Verheijen tegen BNR.

Vermoeidheid
"Rutten wordt ook nog eens geconfronteerd met het feit dat zijn belangrijkste spelers geen vakantie hebben gehad. Die hebben een lang seizoen gehad, dus ze waren al moe", vervolgt de inspanningsfysioloog. "En vervolgens hebben ze een WK gehad en nu zijn ze nog vermoeider. Uiteindelijk kon hij ze maar een weekje vrij geven, dus hun vermoeidheid zijn ze nog steeds niet kwijtgeraakt en dan moeten ze alweer aan de bak in zo'n wedstrijd."

Verheijen denkt daarom dat Feyenoord een wonder nodig heeft om Besiktas te verslaan. "Fred Rutten zit dus in een kansloze situatie. Laten we maar met z'n allen onze vingers kruisen en hopen dat ze zich kwalificeren ten koste van de Turken."