Gerrard moet even slikken na donkere maanden: Zwaarste periode uit mijn leven
"Ik heb twee enorme dieptepunten kort achter elkaar meegemaakt"

Gerrard moet even slikken na donkere maanden: "Zwaarste periode uit mijn leven"

30-07-2014 12:45
3

Het waren niet de maanden van Steven Gerrard, afgelopen april, mei en juni. De 34-jarige middenvelder verspeelde eerst met Liverpool het kampioenschap in de Premier League en werd vervolgens met Engeland op het WK in Brazilië al in de groepsfase uitgeschakeld.

"Het was waarschijnlijk de zwaarste periode uit mijn leven", zei Gerrard deze week tijdens de oefencampagne van Liverpool in de Verenigde Staten. In het thuisduel met concurrent Chelsea eind april gleed Gerrard uit, waardoor Demba Ba de score kon openen en Chelsea uiteindelijk met 2-0 won. Daardoor liep Gerrard, die al zijn hele leven bij The Reds speelt, met zijn club de eerste landstitel sinds 1990 mis.

"Ik zal er mee moeten leren leven. Ik heb geen slechte pass gegeven of een strafschop gemist. Iedereen glijdt wel eens uit, maar bij mij gebeurde dat op een heel slecht moment", aldus de middenvelder.

Gerrard hoopte dat het WK beter zou verlopen, maar na de roemloze aftocht in de poule met Costa Rica, Uruguay en Italië besloot hij te stoppen als international. "Ik heb twee enorme dieptepunten kort achter elkaar meegemaakt, dus dit is een goede test voor komend seizoen. Ik geloof dat ik er bovenop kan komen."