Twentse back: Voor mij kan het niet snel genoeg beginnen
Te Wierik kijkt uit naar de start van de competitie

Twentse back: "Voor mij kan het niet snel genoeg beginnen"

30-07-2014 14:37

Voor Mike te Wierik kan het competitievoetbal met Heracles Almelo niet snel genoeg beginnen. De verdediger vindt het echter lastig inschatten waar de Almeloërs op dit moment staan.

Dinsdagavond verloor de ploeg van trainer Jan de Jonge nog met 1-2 van Konyaspor, de Turkse ploeg die eerder deze voorbereiding won van ADO Den Haag (0-4) en gelijkspeelde tegen FC Twente (0-0). "Dan hebben we het niet slecht gedaan", zegt Te Wierik tegenover TwenteSport. "Aan de andere kant: vorig jaar speelden we tegen FC Emmen (1-0 winst, red.) en zeiden we tegen elkaar: zo, die speelden best goed."

"Uiteindelijk werden ze twaalfde in de Jupiler League. Eigenlijk zeggen dit soort wedstrijden dus niet zo veel over waar je staat", vervolgt de rechtsback, die desondanks terugkijkt op een geslaagde wedstrijd. "Ik denk dat dit, in z'n totaliteit, de beste wedstrijd van de voorbereiding was. Ons spel wordt steeds iets beter."

Komende zaterdag wacht de laatste oefenwedstrijd voor Heracles Almelo. Dan is het uit Saoedi-Arabië afkomstige Al Ittihad de tegenstander. "Voor mij kan het niet snel genoeg beginnen", besluit Te Wierik, die daarmee aangeeft klaar te zijn voor het echte werk in de competitie.