Wuytens in duel met Klaassen en Blind, Gouweleeuw kijkt toe

VP-INTERVIEW: 'Daar troost ik mezelf niet mee, Ajax heeft ons pijn gedaan'
AZ baalt na domper tegen Ajax

VP-INTERVIEW: 'Daar troost ik mezelf niet mee, Ajax heeft ons pijn gedaan'

18-08-2014 00:00

AZ is nog niet waar het wil zijn. De sterke competitiestart tegen Heracles Almelo kreeg zondag geen vervolg tegen Ajax. De Amsterdammers waren een maatje te groot (1-3), moest ook verdediger Jan Wuytens constateren.

Wout Stravers
ALKMAAR

De Amsterdammers kregen vooral in de laatste fase van de wedstrijd kans op kans. "Het was een moeilijke dag, een moeilijke wedstrijd", vertelde Wuytens na afloop aan VoetbalPrimeur. "AZ had het moeilijk tegen een beter Ajax. Je ziet dat zij iets verder zijn dan wij. We wilden dat op wilskracht goedmaken, maar het moet juist andersom zijn. Wij moeten ook op voetballend vlak het verschil maken tegen Ajax."

"Dat hebben we niet gedaan. We hebben niet goed gevoetbald en weinig kansen gecreëerd. Erg jammer", aldus Wuytens, die erkende dat AZ in de tweede helft lang in de wedstrijd bleef. "Je had het gevoel: het kan nog. Als zij de ballen niet afmaken, moeten wij het maar doen. Tot de zeventigste minuut. En toen kwam die actie van Schöne, die ‘m erin trapte. Toen was het gedaan."

Bij de treffer van Schöne stond de gehele laatste lijn van AZ toe te kijken. "Daar ging veel mis, dat weten wij ook wel", klinkt het ineens iets geïrriteerd. "Dat mag nooit gebeuren. Hij kwam van rechts, iemand had moeten uitstappen. Wie dat is weet ik niet, daar moet ik de beelden even voor terugkijken."

Al met al is er geen man overboord voor AZ. Een thuisnederlaag tegen Ajax kan immers gebeuren. "Maar daar troost ik mezelf niet mee. We hebben echt niet goed gevoetbald. Ook al is het Ajax, een hele goede ploeg. Zij hebben ons pijn gedaan, maar wij gaan weer door. We weten dat het met vallen en opstaan gaat. We moeten ervan uitgaan dat we stabieler worden."