De Tien: Eredivisie-spelers met de hoogste transferwaarde
Welke spelers het grootste kapitaal vormen van de Nederlandse competitie

De Tien: Eredivisie-spelers met de hoogste transferwaarde

21-08-2014 10:10
1

Verschillende topclubs strooien zonder pardon met honderden miljoenen voor het aantrekken van enkele absolute topspelers. Voordat we de realiteit compleet uit het oog verliezen is het tijd om eens te kijken hoeveel de jongens in onze eigen Mickey Mouse-league eigenlijk waard zijn. Vandaag een overzicht van de meest waardevolle spelers in de Eredivisie. 

10. Adam Maher (6 miljoen euro)
Adam Maher zal niet met een goed gevoel terugkijken op het vorig seizoen. De verwachtingen waren hooggespannen nadat hij voor 6,5 miljoen euro overkwam van AZ. Echter heeft hij het gehele seizoen niet kunnen overtuigen in Eindhoven, en verloor uiteindelijk zelfs zijn basisplaats. In juni 2013 was de creatieve middenvelder naar verluidt zo'n negen miljoen euro waard. Inmiddels hoeft PSV niet meer dan zes miljoen euro voor de Marokkaanse Nederlander te verwachten.

9. Viktor Fischer (6 miljoen euro)
Voordat Viktor Fischer daadwerkelijk aan zijn derde seizoen kan beginnen bij Ajax, gaat hem eerst nog een zware tijd tegemoet. Vorig seizoen kwam de Deen niet verder dan 24 wedstrijden door een hamstringblessure. De Amsterdammers hoopten dat voldoende rust hem er weer bovenop zou helpen, maar niets bleek minder waar. De lichtvoetige vleugelaanvaller moest in april van dit jaar alsnog onder het mes. De verwachting is dat hij pas na de winterstop weer in actie kan komen. Desondanks is zijn marktwaarde nog een respectabele zes miljoen euro.

8. Niklas Moisander (6,5 miljoen euro)
Ajax legde in de zomer van 2012 ruim drie miljoen euro neer voor de van AZ overgekomen verdediger. Hij groeide direct uit tot een vaste waarde in de Amsterdamse ploeg en kreeg later zelfs de aanvoerdersband toegewezen. Twee jaar later staat de Fin open voor de stap naar het buitenland, maar dan moet er wel een geschikte club komen. Met zijn huidige marktwaarde van 6,5 miljoen kan de landskampioen nog een leuk zakcentje vangen.

7. Luc Castaignos (7 miljoen euro)
De spits van FC Twente is tot dusver nog geen echte goalgetter te noemen. Luc Castaignos beleefde zijn meest succesvolle seizoen vier jaar geleden bij Feyenoord, waar hij tot vijftien competitietreffers kwam. De afgelopen twee seizoenen vond hij dertien en veertien keer het net voor de Tukkers, wat niet opzienbarend veel is voor een centrumspits van FC Twente.Toch is zijn marktwaarde steeds blijven stijgen tot de zeven miljoen euro.

6. Lasse Schöne (7 miljoen euro)
Lasse Schöne zag zijn marktwaarde na zijn overstap van NEC naar Ajax spectaculair stijgen. De aanvallende middenvelder was in Nijmegen maximaal 2,5 miljoen euro waard, terwijl hij nu een prijskaartje van 7 miljoen euro om zijn nek heeft hangen. En terecht, want de makkelijk scorende middenvelder is niet meer weg te denken uit de equipe van Frank de Boer.

5. Jasper Cillessen (8 miljoen euro)
Toen Jasper Cillessen zijn oude club NEC verruilde voor Ajax steeg zijn marktwaarde naar drie miljoen euro. Echter werd hij destijds gehaald als tweede keeper achter Kenneth Vermeer en belandde hij voor twee seizoenen op de bank. Als eerste doelman steeg zijn transferwaarde het afgelopen jaar enorm, de goalie uit Groesbeek kent nu een waarde van acht miljoen euro.

4. Jordy Clasie (8 miljoen euro)
Jordy Clasie kwam op twintigjarige leeftijd van Excelsior naar Feyenoord. Zijn toenmalige waarde wordt geschat op een schamele vijf ton. Anderhalf jaar later bleek de kleine middenvelder dertien keer meer waard te zijn. De afgelopen twee seizoenen kwam daar nog anderhalf miljoen euro bij, wat zijn huidige marktwaarde brengt op 8 miljoen euro.

3. Georginio Wijnaldum (10 miljoen euro)
PSV haalde in 2011 deze creatieve middenvelder van Feyenoord voor vijf miljoen euro. Een aanzienlijk bedrag voor een binnenlandse transfer in Nederland. De geboren Rotterdammer had enige tijd nodig om zich aan te passen aan zijn nieuwe werkomgeving, maar is inmiddels tien miljoen euro waard.

2. Memphis Depay (12 miljoen euro)
De exponentiële stijging van de marktwaarde van Memphis Depay is tekenend voor de groei die dit enorme talent doormaakt. De inmiddels twintigjarige baltovenaar is een steevaste kracht in het elftal van Phillip Cocu (PSV) en wordt geregeld met verschillende topclubs als Manchester United in verband gebracht. Een eventuele nieuwe werkgever van Depay zal voor twaalf miljoen euro diep in de buidel moeten tasten voor de dreigende aanvaller.

1. Daley Blind (12 miljoen euro)
Daley Blind zag zijn marktwaarde in de afgelopen twaalf maanden het hardst stijgen van alle Eredivisie-spelers. De defensieve middenvelder staat zijn gehele carrière al onder contract bij Ajax, maar was tot een jaar geleden niet meer dan twee miljoen euro waard. Na een geweldig seizoen en verschillende puike optredens tijdens het WK bereikte zijn marktwaarde een onovertroffen hoogtepunt van twaalf miljoen euro. Dit maakt hem op financieel gebied de meest waardevolle speler van de Eredivisie.


Bron: Transfermarkt.de