Herstelde Ajacied wil topper halen: Ik moet afdwingen om er bij te zijn
"Het is even afwachten hoe mijn hamstring voelt, wat de trainers willen en wat ik zelf kan laten zien"

Herstelde Ajacied wil topper halen: "Ik moet afdwingen om er bij te zijn"

20-08-2014 07:52
9

Ricardo van Rhijn is volledig hersteld van zijn hamstringblessure. Aanvankelijk stonden er drie maanden voor het herstel van de in Oostenrijk opgelopen kwetsuur, maar dat was een beetje voorzichtig. 

Het is inmiddels ruim zes weken geleden dat Van Rhijn zijn blessure opliep. "Ik ben blij met mijn lichaam en mijn goede herstel", zegt de rechtsback in gesprek met Ajax TV. "Drie maanden was een ietwat voorzichtige voorspelling, maar het is geen probleem dat de mensen bij Ajax dat aangaven. Zo kreeg ik de tijd en ruimte om goed te herstellen en dat is vooralsnog goed gelukt."

Van Rhijn maakte zaterdag al zijn opwachting in Jong Ajax en hoopt komend weekend aan te sluiten bij het eerste, dat zondag de topper tegen PSV speelt. "Het is belangrijk dat ik al wat minuten heb gemaakt, hopelijk mag en kan ik dat ook in Ajax 1 weer doen. Het is even afwachten hoe mijn hamstring voelt, wat de trainers willen en wat ik zelf kan laten zien. Als ik superscherp ben, kan ik het misschien afdwingen om er zondag bij te zijn", aldus de verdediger, die de afgelopen weken werd vervangen door Ruben Ligeon.