Kuyt voorspelt successeizoen voor AS Roma en bewondert icoon Totti: Ongelooflijk
"Ik weet zeker dat die teleurstelling Strootman alleen maar sterker maakt"

Kuyt voorspelt successeizoen voor AS Roma en bewondert icoon Totti: "Ongelooflijk"

20-08-2014 13:48
2

Dirk Kuyt stond dinsdag met Fenerbahçe tegenover AS Roma. Het vriendschappelijke duel tussen de Turken en de Italiaanse club eindigde in een 3-3 gelijkspel. Na afloop sprak Kuyt zijn bewondering uit voor Francesco Totti, het 37-jarige clubicoon van AS Roma.

"AS Roma heeft een sterk team", zegt Kuyt in de Italiaanse media na afloop van het oefenduel. "Ze hebben al hun beste spelers behouden en zijn erin geslaagd nog enkele spelers van groot kaliber toe te voegen aan hun selectie. Ik heb, net als iedereen, enorm veel respect voor Francesco Totti. Het is ongelooflijk dat hij nog altijd op zo'n hoog niveau kan presteren. Het zou perfect zijn als hij dit seizoen met AS Roma de Scudetto kan winnen. Ik denk dat ze een goede kans hebben."

Kuyt is niet alleen door de aanwezigheid van Totti op de hand van AS Roma. De international van het Nederlands elftal heeft ook een zwak voor de Romeinse club door het feit dat collega-international Kevin Strootman onder contract staat in Rome. De middenvelder is op de weg terug van een zware knieblessure. Daardoor miste hij onder meer het WK in Brazilië. "Het was een grote teleurstelling dat Kevin het WK miste, maar ik weet zeker dat die teleurstelling hem alleen maar sterker maakt."