Trainer Moniz is blij dat de Löwen-Juwel niet vertrekt

Ajax moet komst Duits toptalent uit het hoofd zetten: Hij blijft in München
"Als hij vertrokken was, had de jeugdopleiding hier geen toekomst meer gehad"

Ajax moet komst Duits toptalent uit het hoofd zetten: "Hij blijft in München"

21-08-2014 08:31
3

Julian Weigl stond in de belangstelling van onder meer Ajax, een transfer naar de Amsterdammers is echter uitgesloten. De achttienjarige middenvelder blijft bij 1860 München. "Zijn hart is aan de club verbonden."

"Dat Julian zeer begeerd is, wisten we. Daar zijn we natuurlijk ook blij mee. Maar voor zijn carrière is het beter dat hij nu bij 1860 blijft", zegt zijn zaakwaarnemer Ersin Akan tegenover Bild. De Duitse krant meldt dat onder meer 'topclub Ajax' zo bot vangt.

In het contract van de jongeling staat een clausule dat geïnteresseerde clubs hem voor vijf miljoen euro op kunnen halen in München, Weigl wil daar zelf echter niets van weten. Akan laat weten dat het te maken heeft met clubliefde. "Zijn hart is aan deze club verbonden. Hij kan bovendien veel leren onder leiding van Ricardo Moniz."

Weigl werd door Moniz al tot aanvoerder benoemd, de band raakte hij echter weer kwijt nadat hij het nachtleven ingedoken was. Daarnaast liet hij zich ook negatief uit over de club. Moniz is echter blij dat het toptalent niet vertrekt. "Als de club Weigl nu had laten vertrekken, had de jeugdopleiding hier geen toekomst meer gehad."