'Ajax kijkt naar Feyenoord-target, maar streept naam direct weer door'
Colombiaan wordt niet de nieuwe spits van Ajax

'Ajax kijkt naar Feyenoord-target, maar streept naam direct weer door'

21-08-2014 10:20
2

Ajax richt zich na de afgeketste deal met Samuel Eto'o op een alternatief. De Amsterdammers bekeken onlangs de Colombiaanse aanvaller Duvan Zapata, maar bevonden hem te licht.

Dat meldt Telegraaf-journalist Mike Verweij donderdag via Twitter. Opmerkelijk is dat Zapata wel op het wensenlijstje van Feyenoord staat. De scouts van Ajax zetten echter een streep door de naam van Zapata nadat ze hem tijdens de oefenwedstrijd Napoli-Paris Saint-Germain aan het werk zagen.

Zapata kon in zijn eerste seizoen bij Napoli geen onuitwisbare indruk maken. De aanvaller, die vorig jaar overkwam van het Argentijnse Estudiantes, kwam in de Serie A zestien keer in actie, waarvan tien keer als invaller. Hij maakte zes doelpunten.

Trainer Rafael Benitez is er nog niet over uit of Zapata mag vertrekken. Italiaanse media melden dat de club hem mogelijk alleen wil verhuren. Zapata stond in 2013, voordat hij naar Napoli vertrok, ook in de belangstelling van West Ham United. De Premier League-club leek beet te hebben, maar de Colombiaan kreeg uiteindelijk geen werkvergunning.

Ajax heeft met Arkadiusz Milik, Richairo Zivkovic en Kolbeinn Sigthórsson drie spitsen onder contract staan, maar hoopt zich toch te versterken met een nieuwe aanvaller. Ook omdat Sigthórsson nog voor het einde van de transfermarkt een nieuwe club hoopt te vinden. Zivkovic doorloopt een traject bij Jong Ajax en wordt voorzichtig gebracht. Om te voorkomen dat de ploeg afhankelijk is van Bayer Leverkusen-huurling Milik wil Frank de Boer er daarom nog een meer ervaren spits bij.